540709.jpg
Halusin kokeilla miten Fazerina patukka sopii leivontaan ja tein perustiikerikakun jossa korvasin kaakaojauheen Fazerina raasteella. En tiedä miltä maistuu kun mun ei yhtään tehnyt eilen mieli kakkua ja se piti laittaa heti pakkaseen ennen kun mies ehtii syömään kaiken! =) Lapset maistoivat palaset ja esikoinen sanoi: Tämä on niin hyvää! Paljon parempaa kun kaupasta ostettu! Voiko parempaa kiitos enää saada?

Pohja:
200 g margariinia

2 dl sokeria
3 munaa
3 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
Fazerina patukka

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan hyvin vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinaan varovasti sekoittaen. Ota n. 1/3 taikinaa toiseen kulhoon ja lisää siihen raastettu Fazerina. Laita puolet vaaleasta taikinasta vuokaan, päälle suklaataikina ja lopuksi loput vaaleasta taikinasta. Paista 175 asteisessa uunissa n. 50min.
Sopiva vuoka on n. 1L vetoinen vuoka.
Murokakun perusohje on otettu Kotiruokaa kirjasta.