581456.jpg
Tälläinen tästä kuopuksen synttärikakusta sitten tuli! Päällinen ja autot marsipaania ja pursotukset flora vispiä. Pursotuksissa todellakin vielä harjoittelemista mutta lopputulokseen olen kyllä aika tyytyväinen. (kakussa ei siis oikeasti ollut tuollaista mustaa söheröä, olen sutannut siitä vaan sankarin nimen pois!)

Välissä on vadelma-mustikkakermahyytelöä ja pohjana tavallinen 6 munan kakku. Kostukkeena käytin marjamehua. Kokosin kakun "väärinpäin" eli vuo'an pohjalle laiton kannen, kostutin sen ja pääällystin täytteellä. Toinen pohja päälle ja sama homma. Sitten pohja päällimäiseksi, kelmu päälle ja yöksi jääkaappiin.

Kermahyytelö:
3 dl kermaa
2 rkl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
2 dl vettä
6-8 liivatetta
5 dl marjoja

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla. Laita liivatteet kylmään veteen 5-10 minuutiksi ja purista liika vesi pois. Liuota liivatteet kiehuvaan veteen ja anna jäähtyä hetken aikaan. Lisää liiva kermaan koko ajan sekoittaen. Lisää marjat ja laita jääkaappiin hyytymän. Jos käytät kakun täytteenä niin laita kakun väliin ja sitten kakku jääkaappiin.
Hyytelön ohje Kotiruokaa-kirjasta.