Törmäsin tähän ohjeeseen Marien blogissa ja sitä oli aivan pakko päästä kokeilemaan. Pusut epäonnistui täydellisesti ja silloin vannoin etten enää koskaan niitä tee. Sitten Siepin innoittamana päätin kuitenkin kokeilla vielä kerran. Tällä kertaa pusut onnistui yli odotusten ja ne teki niin hyvin kauppansa ettei niitä riittäny vappujuhliin vaikka tarkoitus olikin. Sain kuitenkin vietyä kutsujen emännälle muutaman maistiaisen. =) Pohjana käytin kauralastuja.
559852.jpg

Vaniljapusut:

3 munanvalkuaista

2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria (tai mausta muulla tavalla)

7-8 ohkaista vohvelilevyä tai 15 keksiä, esim Marie =)

150-200g taloussuklaata

n. 1 tl öljyä

Lisää valkuaiseen puolet sokerista ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria pikkuhiljaa koko ajan vatkaten kunnes vaahto on niin kovaa että se pysyy kulhossa vaikka kulhon kääntäisi väärinpäin.  Mausta vaahto vaniljasokerilla. Kääntele seos juuri ja juuri sekaisin. Paina pyöreällä muotilla tai lasinreunalla vohvelista pieniä pyöreitä vohveleita tai käytä keksejä. Nosta pyörylät/keksit leivinpaperilla päällystetylle pellille. Pursota pursottimella tai muovipussilla jonka kulma on leikattu auki,vaahto kauniiksi keoiksi vohvelin tai keksin päälle. Paista vohveli/keksikekoja 150 asteisessa uunissa n 6-8 minuuttia että vaahto kiinteytyy. Pilko suklaa paloiksi ja sulata vesihauteessa tai mikrossa sulaksi öljytilkan kanssa. Sekoita välillä sulatuksen aikana. Jäähdytä sula suklaa. Kasta vaahtokeot sulassa suklaassa ja nosta leivinpaperille. Koristele haluamallasi tavalla tai jätä koristelu pois. Kun olet kuorruttanut kaikki vaahtokeot, nosta ne jääkaappiin kovettumaan. Pusut ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä. Säilytä jääkaapissa.