725587.jpg

Tein välipalaksi lapsille kerroskiisseliä mustikoista. Maistoin itsekkin ja oli kyllä aika hyvää. Pitää vaanolla aika tarkka kun kaataa päällimmäistä kiisseliä!

Kerroskiisseli:
8   dl   laimennettua marjamehua
4   rkl   perunajauhoja
½   l   marjoja esim. mustikoita
        Maitokiisseli
½   l   maitoa (tai osa kermaa)
2    rkl    perunajauhoja
2   rkl   sokeria
1   tl   vaniljasokeria
1       kananmuna

 

1. Sekoita desiin mehua perunajauhot.
2. Kiehauta marjamehu. Nosta liedeltä, kaada perunajauholiemi joukkoon sekoittaen. Anna pulpahtaa liedellä muutaman kerran.
3. Sekoita joukkoon marjat ja sokeria tarvittaessa.
4. Tee maitokiisseli.
Sekoita kylmään maitoon muna ja perunajauhot. Kuumenna kunnes sakenee ja pulpahtaa. Mausta ja anna jäähtyä.
5. Nostele jälkiruokamaljojen pohjalle maitokiisseli, päälle mehukiisseli varoen kiisselien sekoittumista.

Ohje: Kotiruokaa kirjasta