Tein välipalaksi lapsille kerroskiisseliä mustikoista. Maistoin itsekkin ja oli kyllä aika hyvää. Pitää vaanolla aika tarkka kun kaataa päällimmäistä kiisseliä!
Kerroskiisseli:
8 | dl | laimennettua marjamehua | ||
4 | rkl | perunajauhoja | ||
½ | l | marjoja esim. mustikoita | ||
Maitokiisseli | ||||
½ | l | maitoa (tai osa kermaa) | ||
2 | rkl | perunajauhoja | ||
2 | rkl | sokeria | ||
1 | tl | vaniljasokeria | ||
1 | kananmuna |
1. | Sekoita desiin mehua perunajauhot. |
2. | Kiehauta marjamehu. Nosta liedeltä, kaada perunajauholiemi joukkoon sekoittaen. Anna pulpahtaa liedellä muutaman kerran. |
3. | Sekoita joukkoon marjat ja sokeria tarvittaessa. |
4. | Tee maitokiisseli. Sekoita kylmään maitoon muna ja perunajauhot. Kuumenna kunnes sakenee ja pulpahtaa. Mausta ja anna jäähtyä. |
5. | Nostele jälkiruokamaljojen pohjalle maitokiisseli, päälle mehukiisseli varoen kiisselien sekoittumista. Ohje: Kotiruokaa kirjasta |
Kommentit