835392.jpg
Ja kun kerran innostuin taas leipomaan niin tein samantien banaanikakkua hieman eri ohjeella kuin aiemmin. Taikinaa tuli vähän liikaa tuollaiseen pieneen vuokaan joten laitoin loput sitten toiseen vuokaan. Toisesta kakusta tuli vähän hassu, tuollainen jämäkakku! =) Alkuperäiseen ohjeeseen tulee fariinisokeria ja kermaviiliä sekä mausteeksi inkivääriä sekä neilikkaa mutta minulta ei löytynyt mitään noista joten korvasin fariinin tavallisella sokerilla ja kermaviilin vispikermalla. Puuttuvat mausteet jätin pois. Lisäksi mun vatkaimen terät oli tiskikoneessa ja ohjelma kesken niin reippaana tätinä vatkasin munat ja sokerin käsin vaahdoksi! =D

Ohje:
2 munaa
2 ½ dl fariinisokeria
2 dl kermaviiliä
2 isoa banaania
150 g margariiniä
4 dl jauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa

Sulata margariini ja muussaa banaanit. Sekoita muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon margariini, kermaviili sekä muussatut banaanit. Sekoita kuivat aineet sekä mausteet keskenään ja lisää ne taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 200 asteessa uunin alatasossa 50min-60min.