Mun on tehnyt jo pitkään mieli maalata marsipaanille, viimeksi maalasin kesäkuussa äidin kakkuun kuvan. En vaan ole saanut aikaiseksi, kun ei ole oikeastaan ollut täytekakulle tarvetta. Nyt sitten päätin uudenvuoden kunniaksi tehdä täytekakun ja siihen marsipaanimaalauksen. Aluksi mun piti tehdä pelkkiä raketteja, mutta sitten keksinkin että teen Ressun joka katsoo ilotulitusta. Ensin hahmottelin maan ja talon rajakohdat, jotta tietäisin mihin kohtaan suunnilleen Ressun maalaan. Sitten maalasin talon ja nurmikon. Sitten tein ilotulituksen ja siinä vaiheessa kuva oli tälläinen:
1169881.jpg

Sen jälkeen aloin maalaamaan taustaa tummansiniseksi. Siinä olikin hommaa. Loppujen lopuksi oli polvillani mammuttijakkarall, jotta sain hyvä työskentelyasennon. Aikaa meni aika kauan, mutta lopputulkseen olen ihan tyytyväinen. Nyt kuva näyttää tältä:
1169883.jpg
Sitten meinasikin usko loppua, kun maalaus piti peittää elmukelmulla, jotta se ei kuivuisi yön aikana. Mulla on aina ollut viha-rakkaussuhde elmun kanssa. En inhoa mitään yhtään niin paljon kun tuota mokomaa muovia!  Kuva oli vähän kostea ja kelmu osui siihen väärässä kohtaa jolloin värit lähti leviämään.. Saa nyt nähdä millaisena se säilyy huomiseen. Sain sen kuitenkin lopulta peitettyä.
Huomasin muuten, että kopista puuttuu "laudat" pitää muistaa malata ne huomenna!