Huh, nyt se on taas ohi! Ens joulun kyllä haluan viettää kotona. Ihan hirvee härdelli lähteä kylään ja tulla sitten kaikkien avattujen lahjojen kanssa kotiin, kun ne on ensin raahattu kyläpaikkaan. Oltiin anoppilassa enkä ole varmaan koskaan viettänyt yhtä hiljaista joulua! Jos minun äiti ja hänen perheensä on koossa, on elämä ihan toisenlaista. Kaikkien kanssa vaan ei voi synkata, ja anoppi kuuluu valitettavasti tähän kategoriaan.
Pukki kuitenkin muisti minua keittiöaiheisilla paketeilla: Mieheltäni sain mikki-vohveliraudan ja anopilta kivan jalallisen kakkulautasen. Tota vohvelirautaa en kyllä ihan ymmärtänyt, kun meiltä jo sellanen löytyy. Tosin tavallinen, mutta kuitenkin. Ei nyt ihan niin usein voffeleita kuitenkaan tehdä. Kiva se kuitenkin on, ja sopii nyt sit yhteen voileipägrillin kanssa! =)
Joulufiilis oli vähän hukassa ja oon ihan tyytyväinen, että siitä on nyt selvitty! Uusin kujein kohti uutta vuotta! Ens viikolla voinkin jo sanoa, että tänä vuonna valmistun vihdoin ammattiin! =D (toivottavasti)

Laitan tähän vielä muutaman herkun, joita ilman joulu ei mielestäni ole joulu:

1165043.jpg
Luumurahka kuuluu minun jouluun ehdottomasti! Tänä vuonna tuli vielä kausituotteena sitä rommirusinarahkaa ja se sopi mielestäni tosi hyvin luumurahkan joukkoon. Tällä kertaa laitoin rahkaan purkin tavallista rahkaa, purkin rommirusinaa, purkin vispikermaa vaahdotettuna ja reilu puoli purkkia luumurahkaa. Kaikki aineet vain sekaisin ja hyvää tulee!

1165044.jpg
Toinen herkku on lihapiirakka tai lihapasteijat. Näitä oli aina meillä lapsuudenkodissa jouluna ja tapa on jäänyt minullekkin. Kaupan piirakkataikinan välissä on jauhelihaaruskistettuna, sipulia, keitettyä riisiä ja keitettyä kananmunaa pieninä paloina. Kaikki täyteaineet ja mausteet maun mukaan sekaisin ja taikinan väliin. Paistetaan 175 asteisessa uunissa n. 20-30min kunnes piirakka on kauniin ruskea.