1224619.jpg
Mulla on joku pullanleipomisvimma ja ajattelin tehdä erilaisia pullia puolen litran taikinasta. Osa menee pakkaseen vierasvaraksi ja osa on jo kadonnut parempiin suihin! ;)
Ihan etualalla on mansikkatasku, sen takana mustikkapulla ja voisilmäpulla.

Mansikkataskut:
1/3 peruspullataikinaa
paistokestävää mansikkamarmeladia
munaa voiteluun

Leivo pullataikinasta pötkö ja leikkaa se 9 osaan. Pyörittele pulliksi ja anna kohota hyvin. Kauli kohonneista pullista soikioita, laita keskelle lusikallinen mansikkamarmeladia ja taita soikio kaksinkerroin. Paina reuna hyvin kiinni, esim. lautasen reunalla. Laita taskut pellille ja anna kohota. Voitelu munalla ja paista 200 asteisessa uunissa 7-9min.

Mustikkapullat:
1/3 peruspullataikinaa
2dl mustikoita
1rkl perunajauhoja
sokeria maun mukaan
munaa voiteluun

Leivo pullataikinasta pötkö ja leikkaa se 9 osaan. Pyörittele pulliksi. Anna kohota hyvin. Paina lasin pohjalla kohonneisiin pulliin syvennys. Voite pullan reunat. Soseuta mustikat ja lisää soseen sekaan perunajauhot ja sokeria. Laita jokaiseen syvennykseen n. ruokalusikallinen mustikkasosetta. Paista 200 asteissa uunissa kunnes reunat ovat kauniin ruskeita.

Voisilmäpullat:
1/3 peruspullataikinaa
Voita tai margariinia
sokeria
munaa voiteluun

Leivo pullataikinasta pötkö ja leikkaa se 9 osaan. Pyörittele pulliksi ja anna kohota. Leikkaa kohonneisiin pulliin ristikkäiset viillot ja laita sen keskelle nokare voita ja ripottele sokeria päälle. Voitele ja paista kauniin ruskeiksi 200 asteisessa uunissa.