1224616.jpg
Mulla oli leipomisviikonloppu, tänään tein 3 hiivaleipää ja erilaisia pullia ja eilen kristallipullaa.
Leivän teossa kokeilin samalla Sly:n lähettämää silikonivuokaa. Hyvin toimii myös leivän paistamisessa! =) Ohje on suoraan Myllyn paras-hiivaleipäjauhopussin kyljestä:

Juuri:

½

l

vettä

30

 g

 hiivaa (2/3 pkt)

2

rkl

siirappia

6

dl

 Hiivaleipäjauhoja 

 

Taikina:

2

tl

suolaa

30

g

juoksevaa margariinia tai öljyä

n. 8

dl

 Hiivaleipäjauhoja 

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota nesteeseen hiiva. Lisää siirappi ja 6 dl hiivaleipäjauhoja ja sekoita. Anna taikinajuuren käydä puolisen tuntia niin, että se alkaa kuplia. Mikäli haluat enemmän makua taikinaan, anna juuren tekeytyä pidempään viileässä esim. jääkaapissa. Voi olla vaikka yön yli, mutta tee taikinajuuri tällöin kylmään nesteeseen.

Valmista taikina lisäämällä juuritaikinaan suola, rasva ja vaivaa sekaan jauhoja niin, että taikinasta tulee hyvä leipoa leipiä. 

Leivo taikinasta heti alustuksen jälkeen 3 isoa hiivaleipää. Kohota leivät kaksinkertaisiksi peitettynä. 

Pistele tai koristele pinta viilloin. Paista hiivaleipiä 200-asteisen uunin alatasolla 20-25 min kauniin ruskeiksi. Parasta tuoreena.