1238022.jpg
Isoveikan pitäisi tulla tänään kaffelle, olen saikulla joten kerrankin keskellä päivää kotona!
Veikka pyysi leipomaan jotain hyvää, ja keksin että kokeilen ohjetta joka oli yksi päivä tossa meidän lehdessä. Charlottatorttua en ole aiemmin tehnytkään, vähän samaan tyyliin tosi tein sen hämppiskakun Halloweenina. Tein tämän kakun 4 kertaa pienempänä kuin ohjeessa oli. Pohjan tein samankokoisena eikä siitä kovin isoa palaa jäänyt yli. En tiedä sitten, miten se riittäisi isompaan astiaan. Koristelin tortun vielä kookoshiutaleilla. Tarkoitus oli laittaa persikka siivuja ja kermaa koristeeksi, mutta ne olivat kadonneet parempiin suihin jääkaapista yön aikana! =) Mielestäni vähempi määrä kaakaojauhetta pohjaa olisi parempi. En kauheasti pidä tumman suklaan mausta ja pohja oli mielestäni liian suklainen. Muuten torttu oli kyllä tosi hyvää.

15-20 annosta
Pohja:
3 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
Kääretortun täyte:
140 g säilykepersikkaa tai aprikooseja
2 liivatelehteä
2 rkl vettä
1 ½ dl kuohukermaa
Valkosuklaavaahto:
400 g valkosuklaata
4 dl kuohukermaa
(maitoa)

Tee kääretorttupohja. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita muut aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon. Sekoita nopeasti ja paista pellillä leivinpaperin päällä 175 asteessa noin 12 min. Kumoa torttupohja leivinpaperin päälle, jolle on siroteltu sokeria. Ote leivinpaperi pois ja anna jäähtyä.

Valmista täyte: Liota liivatetteita kylmässä vedessä noin. 10min. Valuta säilykehedelmät ja soseuta ne. Vaahdota kerma kuohkeaksi. Kuumenna kattilassa tilkka vettä, ota pois liedeltä ja liuota liivatteet kuumaan veteen. Sekoita liivateseos helmäsoseeseen ja lisää sitten kermavaahtoon. Levitä täyte torttupohjalle. Kääri tiiviiksi rullaksi. Laita torttu pakkaseen noin tunniksi.

Valmista valkosuklaavaahto: Paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa tai mikrossa. Vaahdota kerma. Lisää vaahto jäähtyneeseen suklaaseen. Lisää hieman maitoa, jos seos jää rakeiseksi.

Kokoa kakku. Vuoraa pyöreäpohjainen kulho kelmulla. Ota torttu pakkasesta ja leikkaa siitä ohuita siivuja. Peitä kulhon pohja ja reunat tiiviisti kääretorttupaloilla. Säästä osa kantta (pohjaa varten.) Lusikoi suklaavaahto vuokaan ja peitä lopuilla torttuviipaleilla. Pane kylmään ja anna seisoa seuraavaan päivään tai vähintään neljä tuntia. Kumoa hyytynyt torttu lautaselle ja koristele mieleiseksi!