Tein tällaista ihanaa kermaista kakkua, kun meillä kävi vieraita. Mariekeksit eivät olleet hyvä ratkaisu pohjaksi, ei oikeastaan maistunut miltään ja voisulaa olisi pitänyt olla enemmän. Nyt pohja mureni käsiin. Muuten oikein herkullista! Ohje Fazerin suklaisen keittiön sivuilta. Pahoittelen taas kerran hävyttömän huonoa kuvaa..
- 200 g suklaakeksejä (Käyitin mariekeksejä)
- 50 g voisulaa
- 2 dl vispikermaa
- 120 g Fazer Marianne Crush-rouhetta (n. puoli pussia mariannekarkkeja rouheena)
- 200 g rahkaa
- 9 kpl liivatelehteä
- 1 dl kiehuvaa vettä
- 400 g marjoja (laitoin 5dl mansikoita)
- 1 dl sokeria
- 1 dl punaista mehua
Tee näin
Murenna keksit ja sekoita murut voisulan kanssa ja painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Vatkaa
kerma vaahdoksi ja sekoita vaahdon joukkoon Marianne Crush ja rahka.
Liota viisi liivatelehteä runsaassa kylmässä vedessä 5 minuuttia ja
purista niistä ylimääräinen vesi pois. Sulata liivatelehdet kiehuvaan
veteen. Sekoita liivateseos kevyesti käännellen Marianne-vaahtoon ja
kaada seos keksipohjan päälle.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia, tai kunnes rahkaseos on hyytynyt.
Kommentit