1324532.jpg
Tein tällaista ihanaa kermaista kakkua, kun meillä kävi vieraita. Mariekeksit eivät olleet hyvä ratkaisu pohjaksi, ei oikeastaan maistunut miltään ja voisulaa olisi pitänyt olla enemmän. Nyt pohja mureni käsiin. Muuten oikein herkullista! Ohje Fazerin suklaisen keittiön sivuilta. Pahoittelen taas kerran hävyttömän huonoa kuvaa..
  • 200 g suklaakeksejä (Käyitin mariekeksejä)
  • 50 g voisulaa
  • 2 dl vispikermaa
  • 120 g Fazer Marianne Crush-rouhetta (n. puoli pussia mariannekarkkeja rouheena)
  • 200 g rahkaa
  • 9 kpl liivatelehteä
  • 1 dl kiehuvaa vettä
  • 400 g marjoja (laitoin 5dl mansikoita)
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl punaista mehua

Tee näin

Murenna keksit ja sekoita murut voisulan kanssa ja painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita vaahdon joukkoon Marianne Crush ja rahka. Liota viisi liivatelehteä runsaassa kylmässä vedessä 5 minuuttia ja purista niistä ylimääräinen vesi pois. Sulata liivatelehdet kiehuvaan veteen. Sekoita liivateseos kevyesti käännellen Marianne-vaahtoon ja kaada seos keksipohjan päälle.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia, tai kunnes rahkaseos on hyytynyt.

Soseuta marjat tehosekoittimessa sokerin kanssa. Liota neljä liivatelehteä 5 minuuttia ja purista niistä ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatelehdet kiehuvaan mehuun. Sekoita liivateliemi survottujen marjojen joukkoon ja nostele liivateseos hyytyneen Marianne-kerroksen päälle. Hyydytä kakku jääkaapissa pari tuntia tai yön yli