1341312.jpg
Tein tänään jälkkäriksi puolukkakiisseliä ja vaniljakastiketta. Kastike on sellasesta valmiista jauheesta, johon lisätään vain maito ja vatkataan. Tein aika paksua, jotta se jäisi tuollaiseksi "silmäksi" kiisseliin. Kivasti pehmensi puolukan kirpeää makua! Ajattelin ettei muut tykkää tästä kuin minä, mutta lapsethan söi sitä niin ettei mulle jäänytkään huomiseks evääks mitään! =D Survoin puolukat siivilän läpi, joten koostumus oli ihan sileää, ehkä se siksi teki niin hyvin kauppansa.

Kiiseli:
8dl vettä
3 ½ dl perunajauhoja
3 dl puolukkasurvosta (survoin 8dl pakastepuolukoita, valmista, kuoretonta survosta tuli noin 3dl)
3 rkl sokeria (käytin sokeria huomattavasti enemmän, koska tein itse puolukkasurvoksen eikä siinä ollut sokeria valmiina)

Sekoita perunajauhot kylmään veteen ja laita kattila liedelle. Keitä seosta koko ajan pohjaa myöten sekoittaen kunnes seos kuplahtaa. Nosta pois liedeltä, lisää puolukkasurvos ja sokeri. Kaada tarjoiluastiaan ja ripottele pinnalle sokeria. Tarjoile vaniljakastikkeen tai maidon kanssa.

Ohje: Parasta kotiruokaa kirjasta