1495840.jpg
Löysin perunajauhopaketinkyljestä sellaisten kannellisten marjapiirakoiden ohjeen, mutta sitten kun niitä oli tarkoitus tehdä niin ohjetta ei löytynytkään enää. Menin valmistajan sivuille ja sieltä löysin tällaisen ohjeen. Tein näitä jo pari viikkoa sitten töihin viemisiksi. Maistui ihan niiltä Fazerin marjapiirakoilta, nam! Ohje siis täältä. Piirakat ovat gluteenittomia.

Marjaleivokset 20 kpl
Pohja:
100 g laktoositonta Sunnuntaimargariinia
1 dl sokeria
2 munaa
1 dl Kolmen Konstin perunajauhoja
2 1/2 dl Sunnuntai Vähäproteiinista
jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
200 g pakastemarjasekoitusta (mustikka,
musta- ja punaherukka, vadelma)
1 rkl Kolmen Konstin perunajauhoja
3–4 rkl sokeria

Pinnalle:
1 dl vettä
1/2 dl hyytelösokeria
Paistamiseen:
20 alumiinista kertakäyttöistä leivosvuokaa
laktoositonta Sunnuntai-margariinia
kookoshiutaleita

1. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen
vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää
taikinaan.
2. Voitele leivosvuoat margariinilla ja ripottele kookoshiutaleita
vuokien sisäpintaan. Jaa taikina lusikalla vuokiin.
Kastele lusikka välillä kylmään veteen, niin taikina ei
tartu. Painele taikina vuokien pohjalle ja reunoille.
3. Sekoita vähän sulaneiden marjojen joukkoon perunajauhot
ja sokeri. Jaa täyte vuokiin.
4. Paista uunissa 200 asteessa n. 15–20 minuuttia
toiseksi alimmalla tasolla. Jäähdytä leivokset vuoissaan.
5. Valmista hyytelösokeriliemi. Kiehauta vesi kattilassa
ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kun liemi
kiehahtaa uudelleen, nosta kattila pois liedeltä ja anna
jäähtyä n. 2 minuuttia. Levitä liemi lusikalla jäähtyneiden
leivosten pinnalle.