1919233.jpg
Mun on jo pidempään tehnyt mieli tehdä kakkua, mutta ei oikein ole ollut mitään syytä. Sit yks ilta kun en saanut unta, niin sain idean tehdä rommi-rusinarahkasta täytteen kakkuun. Kyseinen rahka on mun ihan suurinta herkkua! =) Joten siinäpä syytehdä kakkua! Mietin mikä sopisi rommin kaveriksi ja ajattelin kokeilla appelsiinia. Kakusta tulsi tosi hyvää, molemmat täytteet on mietoja ja ihanan pehmeitä maultaan. Seuraavaksi kokeilen jotain vähän tujumpaa rommin kanssa, pitää vaan miettiä mikä olisi hyvä yhdistelmä. Kakun pohja on tavallinen sokerikakku ja kostutus appelsiinimehua. Pursotukset vispikermaa, seassa vaniliinikreemiä. Koristeena marsipaanikukkaset uudella muotillani tehtynä. Lapset valitsivat kukkien värit. Toi muotti oli kyllä kätevä, tosi kannattava ostos!

Rommirusinatäyte:
½ prk rommirusinarahkaa
1½ dl vispikermaa
2 rkl rommia
2 liivatetta

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita rahka kerman joukkoon. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Laita kattilaan rommi ja keitä sitä hetken aikaa jotta alkoholi haihtuu pois jos kakkua tarjotaan pikkuväellekkin. Purista liivatteista liika vesi pois ja sulata liivatteet kuumaan rommiin. Sekoita liivateseos vähän jäähtyneenä rahkaseokseen.

Appelsiinitäyte:
½ prk appelsiinituorejuustoa
1½ dl vispikermaa
2 rkl appelsiinimehua
2 liivatetta

Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto kulhossa ja lisää se kerman joukkoon. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna appelsiinmehu kattilassa ja sulata liivatteet siihen.  Sekoita liivateseos vähän jäähtyneenä tuorejuustoseokseen.

1919237.jpg
Tässä vielä kuvaa täytteistä. Vasemmalla rommitäyte ja oikealla appelsiinitäyte.

1919235.jpg
Pursotuksissa kokeilin 2 tyllaa, harjotusta harjotus lisää..