1968063.jpg
Äidin valmistujaiset oli viime viikonloppuna ja tein sinne tällaisen kuivakakun johon laitoin omenaa raasteena ja omena-kanelirahkaa. Jossain blogissa nbäin vastaavaan mutten kuollakseni muistanut missä, niin tein tämän sitten piimäkakun ohjetta mukaillen. Oli tosi hyvää, teen tätä tänään töihin vietäväksi!

Omenakakku
1 prk omena-kanelirahkaa (valio)
200 g voita tai margariinia
1 tl soodaa
2 dl sokeri
1 dl siirappia
1 rkl kanelia
6 dl jauhoja
1 omena raastettuna

Sekoita rahkan joukkoon sooda ja sulatettu ja jäähdytetty rasva. Lisää sekoittaen sokeri, mausteet ja vehnäjauhot. Lisää omenaraaste . Voitele kakkuvuoka rasvalla ja sirottele päälle korppujauhoja. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua noin tunti uunin alatasolla 175 °C:n lämpötilassa.
Jäähdytä ja kumoa tarjoilulautaselle. Koristele tomusokerilla.