2044585.jpg
Myyjäisiin matkasi 2 tällaista suklaakakkua ja sitten yksi piimäkakku josta en muistanut ottaa kuvaa. Piimäkakkuja oli alunperin 2 mutta eräs nuori herra oli käynyt nakertamassa toisesta kakusta palan pois.. ;-) Suklaakakkuun sain ohjeen edellisen työpaikkani keittäjältä. Kakun päälle laitoin sulatettua suklaata, tomusokeria ja piparminttuströsseleitä.

Suklaakakku
150 g margariinia
3 dl sokeria
3 munaa
1 dl kermaa
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniöjasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl tummaa kaakaojauhetta
 
Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat vuorotellen kerman kanssa. Vatkaa hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muuhun taikinaan. Sekoita ja kaada jauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa n. 50 min

2044586.jpg
Olin tänään viimeistä päivää työpaikassani ja tein sinne rommirusinakakun. Kakusta tuli tosi hyvää ja pehmeää. Kovasti kehuttiin kahvihuoneessa kakun ulkonäköä ja makua. Reseptin kehittelin piimäkakun ohjeen pohjalta. Korvasin osan piimästä rommirusinarahkalla ja lisäsin taikinaan tujauksen rommia. Nam!