2185907.jpg
Joulupöydässä oli myöskin pipari-luumurahkakkua. Ohjeen löysin Mariiqan maailmasta. Tämä on myös samalla Sly5-ringin tuotospostaus (vitsi mikä sana! ) Käytin paketista löytyneen valkosuklaan enkeleiden tekemiseen. Muutkin paketista löytyneet suklaat ovat kyllä tulleet käytettyä. Tumman suklaan käytin banaanikakkuun josta ei ole kuvaa, mustikkavalkosuklaa hävisi lasten suihin ja crispsuklaan käytin maustekakkuun. Piparkakkusuklaan vein töihin kaffin kanssa nautittavaksi! =)

Ohje:
Pohjaan 30 piparkakkua ja täytteeseen noin 5 piparkakkua. (tuon kokoisia kuin tuo sydän tuossa päällä)
n. 50-75g margariinia suunnilleen.
n. yksi purkillinen luumuhilloa
500g maitorahkaa
1 Flora vispi
1tl vaniljasokeria
1dl sokeria
1/2tl sokeria
0,5 dl glögiä (itse tein tiivisteestä valmista glögiä ja käytin sitä)
5 liivatelehteä / n. 3tl liivatejauhetta.

Sulata margariini ja murenna piparit. Sekoita, ja painele irtoreunavuoan tms. reunoja muottia käyttäen tasaiseksi pohjaksi. Levitä piparipohjan päälle ohuelti luumuhilloa.
Vaahdota flora vispi. Sekoita joukkoon maitorahka, luumuhillo, sokeri, vaniljasokeri ja kaneli. Kuumenan glögi kiehuvan kuumaksi, ja sulata liivatteet glögin joukkoon ohjeiden mukaan. Kaada liivate-glögi tasaisena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Murskaa joukkoon vielä piparkakut, ja kaada ja tasoita rahkatäyte piparipohjan päälle.  Peitä esim. foliolla ja laita jääkaappiin, mieluiten yön yli, mutta vähintään neljäksi tunniksi.