478508.jpg
Tein bananikakun kun meillä oli muutama banaani menossa huonoksi. Isäni on tulossa käymään nin ajattelin tarjota tätä hänelle. Meillä ei ollut suklaata joten en laittanut siihen mitään kuorrutetta, mutta on kyllä hyvää sellaisenaan! Kokeilin samalla uutta kakkuvuokaa!

Ohje:
 2 banaania
· 2 kananmunaa
· 2 kp sokeria
· 3 kp vehnäjauhoa
· 3 tl leivinjauhoa
· 1 tl soodaa
· 2 tl vaniljasokeria
- 2tl kardemummaa
· 1 dl voita/ margariinia sulatettuna (on 80 g)

· 1 dl maitoa/ kermaa

Päälle: n. 100g suklaata

Sulata voi/ margariini ja jäähdytä se. Muussaa banaanit ja lisää ne jäähtyneeseen voisulaan, vatkataan vähän. Lisätään kananmunat yksitellen taikinaan. Lisätään sokeri, taas vähän vatkataan. Lisätään maito, sekoitetaan ja lisätään jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe, sooda ja mausteet. Sekoitetaan tasaiseksi ja kaadetaan voideltuun, jauhotettuun vuokaan.

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja levitä se jäähtyneen kakun päälle. Anna kovettua jääkaapissa muutama tunti.

Uunin lämpötila n. 175 astetta
Paistoaika  n. 45 min.
vuoka  n. 1,2 litraa

kp= kahvikuppi