1445630.jpg
Meidän lähilehdessä oli juttua Peremecistä eli turkkilaisesta lihapiirakasta ja jutun lopussa oli ohjekkin niiden valmistamiseen. Kuulosti ja näytti herkkuliselta, joten ei muuta kun kokeilemaan. Oli helppoja ja nopeita tehdä, mutta ensi kerralla lisään kyllä suolaa ja mausteita reilusti enemmän kun alkuperäisessä ohjeessa. Muuten oli kyllä hyviä! =)

Taikina:
1 dl maitoa
1 rkl ruokaöljyä
3 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 muna
Täyte:
300 g naudanjauhelihaa
1 hienonnettu sipuli
1 valkosipulin kynsi
3/4 tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 - 1 ½ tl paprikajauhetta
3/4 dl vettä
Paista voissa tai öljyssä

Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi. Anna vetäytyä hetki.
Sekoita raakaan jauhelihaan sipulisilppu, hienonnettu valkosipulin kynsi, muut mausteet ja vesi. Jaa taikina kahdeksaan osaan.
Painele palat ensin litteiksi kakkaroiksi. Kauli jauhojen kera ohuiksi, pyöreiksi piirakankuoriksi.
Levitä täytettä kuorelle. Jätä 2-3 senttiä reunasta ilman täytettä.
Käännä reuna täytteen päälle ja rypytä niin, että piirakan keskiosaan jää pieni pyöreä aukko.
Kypsennä paistinpannulla ensin lihapuolelta n. 5 minuuttia keskilämmöllä, käännä ja paista pohjapuoli.