1189906.jpg
Tein eilen myös kaurasämpylöitä sosekeiton kaveriksi. Vitsi että oma tekemät sämpylät ja leipä on hyvää! Meillä nämä 2 pellillistä menee 5 pekkaan ihan hujauksessa! =D Kuva on taas kerran liian tumma.. =(

5 dl vettä
50 g hiivaa
1 tl suolaa
2,5 dl kaurahiutaleita
n. 8 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
75 g sulatettua margariinia



Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, kaurahiutaleet ja 2 - 3 dl jauhoista niin, että saat löysän puuron. Nostata juuritaikina n. kaksinkertaiseksi. Lisää loput jauhot ja sulatettu margariini. Vaivaa taikina kunnolla ja leivo taikinasta n. 24 sämpylää. Nostata sämpylät ja paista 225 C:ssa 10 - 15 minuuttia
Ohje jauhopaketin kyljestä