1434978.jpg
Viime sunnuntain vietettiin valmitujaisiani perhepiirissä. Tein elämäni ensimmäistä kertaa voileipäkakkua, ja siitä ei harmikseni ole tuon parempaa kuvaa. Lisäksi tarjolla oli kinuskiakakkua sitruunamoussella sekä vihreällä sokerikuorrutteella kuorrutettua vadelmamoussekakkua, pullaa ja keksejä.

Voileipäkakku:
24 pientä viipaletta vehnäpaahtoleipää (Käytin valmiiksi viipaloitua vuokaleipää)

 Kostutus:

2 dl maitoa
1 rkl kasvisfondia(kostutin lihaliemellä)

Täyte:

300 g palvikinkkua
2,5 dl pikkukurkkuja (coctail) (käytin maustekurkkua)
4 rkl persiljaa (jätin pois)
300 g maksamakkaraa
200 g maustamatonta (kevyt) tuorejuustoa
2 rkl punaista pestoa (jätin pois)

Kuorrutus:

1 tuubi (kevyt) majoneesia
100 g sulatejuustoa
100 g kinkkusulatejuustoa
1 ruukku ruohosipulia (jätin pois)
5 dl juustoraastetta (minulla meni vähemmän, ehkä noin 3dl)

Aseta muovikelmu n.20x30 cm kokoisen suorakaiteen muotoisen uunivuoan pohjalle. Leikkaa leipäviipaleista kuoret vierekkäisiltä sivuilta. Aseta 6 leipäviipaletta uunivuokaan tiukasti. (Mitoita leipien asettelu uunivuoan koon mukaan) Kostuta leivät maustetulla maidolla.

Valmista täyte. Kuutioi palvikinkku ja pikkukurkut, hienonna persilja. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Levitä kostutettujen leipäviipaleiden päälle kolmannes täytteestä ja aseta päälle 6 leipäviipaletta. Jatka samaan tapaan, niin, että leipäkerroksia on neljä. Kostuta myös päällimmäinen leipäkerros.

Nosta voileipäkakku kelmun avulla leikkuulaudan päälle. Suorista tarvittaessa reunat sahalaitaisella veitsellä. Sekoita kuorrutusta varten majoneesi ja sulatejuustot. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Silppua ruohosipuli. Painele juustoraastetta ja ruohosipulia kuorrutukseen. Koristele voileipäkakku. Nosta kelmun avulla tarjoiluvadille ja leikkaa kelmun reunat pois.

Ohje Ruokamaailmasta

1434979.jpg
Kinuskikakun välissä oli sitruunamousse, jonka tein sekoittamalla yhteen purkin flora vispiä vaahdotettuna, sitruunalla maustettua rahkaa sekä pussin kuivattua sitruunankuorta. Päällä kinuski ja sokerimassasta tehdyt ruusut. Pursotukset flora vispiä.
1434982.jpg
Tässä vielä lähikuva ruusuista.

1434980.jpg
Toisen kakun pinnalle laitoin vihreäksi värjättyä sokerimassaa ja sokerimassasta tehdyt kukat ja sudenkorennon. Päällä piti tulla ripaus kultaa, mutta purkista lorahti kauhea kasa, enkjä saanut tasattua väriä joten koko kakun päällinen piti peittää kultavärillä. Kuorruttaminen meni muutenkin päin prinkkalaa, en saanutlevyä kakun päälle ehjänä vaan se repeili yms. kivaa. Mutta täyte oli herkullinen:

Vadelmamousse:
3 kananmunaa
1,0 dl sokeria
250,0 g vadelmia
1,0 rkl vadelmahilloa
4-6 liivatetta
0,5 dl vadelmamehua
noin 1 tl sitruunamehua
0,5 dl vadelma- tai mesimarjalikööriä(laitoin metsämaasika likööriä paremman puutteessa =) )
3,0 dl kuohu- tai vispikermaa
  1. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä 10-30 minuuttia tai pitempään. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kuumaan vadelmamehuun.
  2. Vatkaa kylmä kerma vaahdoksi ja laita hetkeksi jääkaappiin.
  3. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vadelmat ja vadelmahillo. Sekoita joukkoon haaleaksi jäähtynyt liivateseos. Mausta sitruunamehulla ja liköörillä. Nostele joukkoon kermavaahto. Kaada jälkiruoka tarjoilu- tai annosmaljoihin hyytymään.
  4. Anna hyytyä ja viilentyä jääkaapissa. Koristele jälkiruoka vadelmilla.
  • Vadelmamoussen voi pakastaa ja tarjota jääkaapissa pehmenneenä jäädykkeen tapaan.
  • Vadelmamousse sopii myös charlotte russen täytteeksi, mutta lisää tällöin 6 liivatetta, niin hyytelöstä tulee leikattavan kiinteää. Leikkaa kääretortusta ohuita viipaleita ja vuoraa viipaleilla suorakaiteen muotoinen tai pyöreäpohjainen astia. Kaada vadelmamousse keskelle. Anna hyytyä viileässä seuraavaan päivään. Kumoa tarjolle ja koristele kermavaahdolla, vadelmilla ja juhlahetkinä kakkukynttilöillä.
Ohje Kotilieden sivuilta