725590.jpg

725591.jpg

Ohje piirakkaan löytyy Pirkka-lehden sivuilta. Tosi hyvää ja helppo tehdä. Eikä niin makeaa kuin piirakat yleensä.

noin 400  raparperia

Taikina:
150 g Pirkka-leivontamargariinia
2 dl sokeria
1 kananmuna
1 prk (2 dl) Pirkka Kevyt -kermaviiliä
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa

Pähkinämuruseos:
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1 tl jauhettua inkivääriä
100 g Pirkka-leivontamargariinia
1/ 2 ps (à 150 g) Pirkka-hasselpähkinöitä

1. Pese ja kuori raparperit. Tuoreita, ohutvartisia raparpereja ei tarvitse kuoria lainkaan. Leikkaa varret noin 1 cm:n paloiksi.2. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna voimakkaasti sekoittaen. Lisää joukkoon kermaviili. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda. Siivilöi jauhoseos taikinaan. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin.3. Levitä taikina voideltuun torttuvuokaan (Ø 30 cm). Ripottele pinnalle raparperit. Paista torttua 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 15 minuuttia.4. Sekoita monitoimikoneessa vehnäjauhot, sokeri, inkivääri ja rasva nopeasti sekaisin. Lisää hasselpähkinät ja sekoita vain hieman. Pähkinät saavat jäädä karkeaksi rouheeksi.5. Levitä pähkinäseos torttupohjalle nokareina. Paista keskitasolla vielä noin 13 minuuttia.6. Tarjoa jäähtyneenä vaniljakastikkeen ja kahvin kanssa.