1239285.jpg
Kuten kuvasta näkyy, kuorrute on taaskin imeytynyt piirakan sisään.. =/ Mutta maku ei kärsinyt tästä fibasta kuitenkaan ja se on pääasia!

Ohjeesta tulee n. 40kpl


Pohja:
4 munaa

4 dl sokeria
6 1/2 dl jauhoja
2 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
4 rkl kaakaojauhetta
200 g voita tai margariinia
2 dl maitoa

Kuorrutus:
250 g (4dl) tomusokeria
50 g voita tai margariinia
1 dl vahvaa kahvia
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniliinisokeria
Pinnalle nonparelleja

Vaahdota muna ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita keskenään voisula ja maito. Yhdistä muna-sokerivaahdon joukkoon vuorotellen kuivia aineita ja voi-maitoseosta. Sekoita varoen. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 200 asteisessa uunissa 20min. Anna jäähtyä uunipannulla. Valmista kuorrutus. Mittaa kaikki aineet kattilaan vaniliinisokeria lukuun ottamatta. Keitä n. 10min. Kun kuorrutus alkaa saostua, pudota tippa jäähtyneelle pohjalle. Jos se ei imeydy, kuorrutus on valmis. Lisää joukkoon vaniliinisokeri. Kaada loppu kuorrutus pohjalle, levitä lastan avulla. Ripottele pinnalle nonparellit heti, ettei pinta ehdi kovettua. Leikkaa paloiksi. Leivokset säilyvät kannellisessa rasiassa jääkaapissa muutamia päiviä. ( Ei meillä ainakaan säily! ;-) )
Ohje on Valion Ensilusikallisia kirjasta.