1587439.jpg
Tein tässä jokunen aika sitten toska-jälkkäriä omenista ja päärynöistä. Kaapissa oli purkki kermaa menossa huonoksi ja keittokirjaa selatessa tuli tällanen ohje vastaan. Ihan hyvää oli!


2 omenaa
2 päärynää
1 dl vettä

Pinnalle:
75 g margariinia tai voita
1/2 dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita
1 tl kanelia

Vuokaan:
margariinia tai voita

Voitele uunin lämmön kestävä vuoka. Kuori omenat ja päärynät. Leikkaa ne lohkoiksi voideltuun vuokaan ja kaada vesi päälle.
Sulata margariini, lisää siihen sokeri, kaurahiutaleet ja kaneli. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos hedelmien pinnalle.
Paistat uunin keskitasossa noin 20 minuuttia.
Tarjoa lämpimänä tai kylmänä kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa.